Anlaşmalı Boşanma Davası Nasıl Açılır ? Boşanma Davası İle İlgili Merak Edilen Sorular
Anlaşmalı Boşanma Nedir ?
Anlaşmalı boşanma, eşler arasında boşanmayı konu alan bir anlaşma yolu olarak tanımlanır. Bu yöntemle, eşler arasında anlaşma sağlandığında hızlı bir şekilde boşanma işlemleri tamamlanabilmektedir. Anlaşmalı boşanma, eşler arasında uzlaşma sağlanmasını hedefleyen bir yöntemdir ve boşanma sürecini hızlandırmayı amaçlar. Bu boşanma davası tek celsede bitmektedir. Anlaşmalı boşanma işlemlerine ilişkin olarak, anlaşmalı boşanma dilekçesi ve anlaşmalı boşanma protokolü gibi belgelerin düzenlenmesi gerekmektedir. Pendik Boşanma Avukatı olarak, bu belgelerin düzenlenmesinde yardımcı olmak için hukuki danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Buradan bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Anlaşmalı boşanma davası süreci nasıl işler ?
Boşanma Avukatı, tarafların tüm koşullarda anlaşmasından sonra anlaşmalı boşanma protokolü düzenler. Bu protokol, tarafların boşanma süreci sırasında birbirlerine karşı olan tüm hak ve yükümlülüklerini belirleyen belgedir. Anlaşmalı boşanma protokolü, çiftlerin boşanma süreci sırasında birbirlerine karşı olan tüm hak ve yükümlülüklerini kapsar. Bu yükümlülükler arasında, mal bölüşümü, çocuk bakımı , ev bölüşümü, nafaka gibi konular yer alır.
Boşanma, Türkiye’de “Medeni Kanun” hükümlerine göre karar verilmektedir. Bu kanun, evlilik ve boşanma gibi aile hukuku ile ilgili konuları düzenler. Anlaşmazlıkları çözmek ve boşanma sonrasında eşlerin haklarını koruma amacıyla Medeni Kanun hükümlerine göre hareket edilmektedir.
Anlaşmalı boşanma davası, dava dilekçesi ile birlikte mahkemeye sunulur ve dava harç masrafları da mahkeme veznesine yatırılır. Anlaşmalı boşanma davası, tarafların istediği herhangi bir adliyede açılabilmektedir. Boşanma avukatı yardımı ile de daha hızlı ve daha az stresli bir boşanma süreci sunar. Boşanma davasını açarken dikkatli olunması gerekir, çünkü anlaşmalı boşanma protokolü geçerli bir belgedir ve tarafların tüm hak ve yükümlülüklerini belirler.
Anlaşmalı Boşanma koşulları nelerdir ?
Anlaşmalı boşanma koşulları, tarafların boşanma süreci sırasında birbirlerine karşı olan tüm hak ve yükümlülüklerini kapsar. Yalnızca tek tarafın boşanma iradesinde bulunması durumunda anlaşmalı boşanma gerçekleşmez. Bu yüzden gidilmesi gereken hukuki yol çekişmeli boşanma davasıdır. Koşullar arasında, mal bölüşümü, çocuk, iştirak veya yoksulluk nafakası ödenip ödenmeyeceği gibi konular yer alabilir. Bu yüzden koşulları, tarafların boşanma süreci sırasında bir avukat desteği ile anlaşmalı boşanma protokolüne dönüştürülür.
Anlaşmalı boşanma ile hızlı bir boşanma mümkün müdür?
Evet, anlaşmalı boşanma ile hızlı bir boşanma mümkündür. Anlaşmalı boşanma, eşlerin anlaşarak boşanma sürecini hızlandırmayı amaçlayan bir yöntemdir. Bu yöntemde, eşler arasında boşanma ile ilgili tüm konuların önceden anlaşılıp karara bağlanması ve bu kararların hakime onaylatılması söz konusudur. Bu şekilde, boşanma süreci hızlanır ve boşanma işlemleri daha hızlı tamamlanır. Ancak, anlaşmalı boşanma yöntemini kullanmak isteyen eşlerin mutlaka bir boşanma avukatından danışmanlık hizmeti almaları daha sağlıklı olur, çünkü bu yöntemde eşlerin haklarının korunması ve boşanma sürecinin yasal açıdan doğru bir şekilde gerçekleştirilmesi çok önemlidir.
Anlaşmalı boşanma koşulları, Boşanma Avukatı yardımıyla taraflar arasında daha hızlı ve daha az stresli bir şekilde karara bağlanır. Bu koşulları belirlerken, tarafların boşanma süreci sırasında birbirlerine karşı olan tüm hak ve yükümlülükleri dikkate alınmalıdır. Ayrıca tarafların beklentileri doğrultusunda bir anlaşma yapılmalıdır. Hukuk ofisimizin iletişim numarasına buradan ulaşarak danışmanlık desteği alabilirsiniz.
BOŞANMA SÜRECİNİZLE İLGİLİ DESTEK ALMAK İÇİN